ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

AY liikkeessä käy jäsenkato

  • AY liikkeessä käy jäsenkato

AY liike on profiloitunut palkansaajien ja heikompien edunvalvojana. Nyt tuo julkisivu on rapautumassa. Yksi syy lienee AY liikkeen harjoittama asunto-/ja kiinteisöpolitiikka jossa sillä on vahva rooli.

Ay-liike on saanut viiden vuoden aikana lähes 50 miljoonaa euroa VVO:n vuokraosinkoja. Ammattiliitot kuittaavat vuokratuotoista verovapaat osingot. Vuokrien nousua maksetaan suuressa määrin pienituloisille maksetuilla asumistuilla. Muun muassa tämä on taannut sille muhkeat voitot. Tästä eivät kaikki tykkää.

Työttömyyden kannalta tärkein pointti tavalliselle palkansaajalle on kuitenkin taloudellinen turva. Nyt ollaan kuitenkin  kilpailutilanteessa ja työttömyyden varalle antavat turvaa muutkin tahot kuin AY-liike.

Kaikki AY liikkeeseen kuuluvat eivät myöskään allekirjoita AY liikkeen ideologisia pyrkimyksiä.

Esimerkiksi Vapaiden valtakunta on määritelmänsä mukaan eduskuntavaalikampanja, joka rakentuu vapaaehtoisten ja tukijoiden innostukselle muuttaa Suomen politiikan suuntaa. Kampanjan rahoittamisesta vastaavat SAK ja sen jäsenliitot. Kansaliikkeen johtohahmot tulevat SAK:laisista liitoista.

Tämä myös vähentää osaltaan monien intoa osallistua rahallisesti AY toimintaan palkasta pidätettävien jäsenmaksujen myötä.

Niinpä palkansaajien järjestäytymisaste on laskenut entisestään, selviää työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) teettämästä tutkimuksesta.

Vuonna 2017 suomalaisten palkansaajien järjestäytymisaste oli 59,4 prosenttia, mikä on 5,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuonna 2013. Määrällisesti järjestäytyneiden lasku on 100 000 henkilöä. Moni ottaa nykyisin työttömyysvakuutuksen ammattiliitoista riippumattoman työttömyyskassan kautta.

Vastaiskun paikka

Hyvin kuvaavasti kertoilee tilanteesta SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. ”Ammattiliitot tekevät kovasti töitä sen eteen, että järjestäytymisastetta saataisiin nostettua”

SAK on huomannut demareiden kannatuksen nousun ja haluaa liittyä tiiviimmin mukaan poliittiseen imuun. Ja samalla vallan käyttöön. Kilpensä kiilloittamiseksi SAK löi epäröimättä tiskiin omat verotavoitteensa otsikolla ”Verotuksen painopiste työstä pääomiin ja varallisuuteen” Oletuksena oli, että kansa uskoisi SAK:n  olevan edelleen suomalaisten palkansaajien asialla. Poliittinen pelisilmä ei ollut ummessa.

Todellisuudessa vaikutukset näyttäisivät olevan toiset.

Kokonaisuutena SAK:n verotuslista on karmeaa luettavaa. Toteutuessaan se iskisi pien- ja keskisuureen yritystoimintaan, puu- ja metsäteollisuuteen sen kaikilla osa-alueilla. Kielteiset kerrannaisvaikutukset työllisyyteen tulisivat olemaan myös mittavat. Todellisuudessa hyötyjinä olisivat suurpääoman edustajat, joiden syliin kaatuisi taloudellisten vaikeuksian kautta mittava omaisuusmassa todella halpaan hintaan. Vienti vaikeutuisi ja valtion velka kasvaisi ym. Hyötyjinä tulisivat olemaan mitä ilmeisemmin myös vapaat työttömyyskassat, päin vastoin kuin AY liike nyt toivoo.

Mitä luultavammin nykyisessä murrosvaiheessa taloudellinen ja poliittinen tilannetaju on AY liikkeeltä kadonnut tyystin. On kyseessä sosialistisen työläisinstituution uskottavuudesta ja epätoivoisesta yrityksestä säilyttää sen valtarakenne. Valtarakenne joka kuuluu jo menneille vuosikymmenille.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Puheet ja teot/tarkoitusperät eivät aina käy yksiin. Siitä aiheesta parodiaklippi.

https://www.facebook.com/reijo.paunonen.7/videos/1...

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

”[Ay-liikkeen] edunvalvonnan piirissä olevia jäseniä oli vuoden 2017 lopussa kaikkiaan 1 414 000 ja sen perusteella laskettu järjestäytymisaste on 59,4 %. Vuonna 2013 vastaava luku oli 64,5 % ja siten järjestäytymisaste on laskenut 5,1 prosenttiyksikköä.”

Tällä vauhdilla 10 vuoden päästä yleissitovuus on vähemmistön tyranniaa enemmistöä kohtaan.

Käyttäjän jaakkohakala50 kuva
Jaakko Hakala

Ompahan Paunosella nyt ihan omanlaatuiset ja väärät tiedot Kojamosta ja sen osuudesta vuokramarkkinoilla. Helsingin kaupungilla on yksistään 56.000 vuokra-asuntoa ja Satolla n.32.000 ja Kojamolla 33.000. Suomessa on vuokra-asuntoja n.900.000 joten Kojamon osuus on reilut 3%. Mikäli ay-liike on saanut viiden vuoden aikana 10milj./v hyvä niin. Samana aikana valtiovalta on tukenut juopporeissuja 900mil. verran ja samana aikana yritystukia on myönnetty n. 50miljardia. Suhteellistaju Paunonen se tuntuu sulla nyt hävinneen.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

En ole sanonut Kojamosta sanaakaan. Fakta on kuitenkin se, että AY liike on netonnut vuokrabisneksellä toveriensa selkänahasta. Pidät sitä hyvänä, minä en.
Veikkaan, että tuo summa, 10 miljoonaa tulee vielä tuplaantumaan. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa, koska ihmisillä ei ole varaa enää kohta omaan asuntoon. Vuokrataso mitä ilmeisemmin nousee. Kuten blogissa totean, Demarit ja AY liike on kiristämässä otettaan talouselämästä ja köyhät ei sitä ideologiaa seuraten tule loppumaan.

Vuokra-asuntoja on jokaisella kunnalla, koska ihmisille pitää järjestää asuntoja ja se on kunnan yksi ydintehtävistä. Sillä ei ole mitään tekemistä AY liikkeen asuntobisneksen kanssa.
Ja mihin perustat väitteesi juopporeissuista?
Onnistut vieläpä sotkemaan yritystuetkin tähän teemaan.

PS

Ai niin,,,Ja mies jolla ei ole kasvoja saa mennä muualle kirjoittelemaan.
Suosittelen "Hakalalle" US sääntöihin tutustumista.

Toimituksen poiminnat