ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Kiinteistöbisnekseen lisää rahaa asunnon omistajan kukkarosta?

  • Asunnon omistajat yhä enemmän pelinappuloina.
    Asunnon omistajat yhä enemmän pelinappuloina.

Kiinteistövälitysketju Remaxin Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto sanoo, että asunnon ostajalla ja myyjällä pitäisi olla omat välittäjät muun maailman tapaan. Näin riitatilanteita syntyisi vähemmän. Ammattilaiset hoitaisivat tiedonvaihdon kohteesta ja pitäisivät huolen, että oma päämies tietäisi varmasti kaiken oleellisen tehdäkseen omalta kannaltaan järkeviä asuntokauppoja.

Mielenkiintoinen avaus. Johtaisiko uusi käytäntö myös uusiin ongelmiin? Jos laki uudistettaisiin, niin mikä takaisi nykyistä käytäntöä paremmin sen, ettei mahdollista myyjän edustajan ja ostajan edustajan yhteisymmärrystä tapahdu liikaa?

Tähän nimittäin on suuri houkutus olemassa. Jo nyt kiinteistönvälittäjät tuskailevat pitkien myyntiaikojen kanssa. Kaupat halutaan lukkoon nopeasti ja raha liikkumaan.

Nykyisen lainsäädännön mukaan kiinteistönvälittäjän on huolehdittava sekä ostajan että myyjän tietotarpeista. Olisko syytä parantaa olemassa olevaa lainsäädäntöä jos tarvetta on, kuin uusimalla koko järjestelmä. 

Toimitusjohtaja Aalto toteaa myös, että ”-Ongelmia voi tulla lähivuosina, jos verkossa toimivien niin sanottujen kevytvälittäjien ”ostaja esittelee” -palvelut lisääntyvät”

Onko perimmäisenä huolena sittenkin kiinteistömarkkinoiden vapautuminen uusille estraadeille? Uusissa käytänteissä ei pitäisi olla mitään pahaa, jos samalla lainsäätäjät huolehtivat alan pelisääntöjen noudattamisesta, seurannasta ja myös puuttuvat epäkohtiin.

Tuplatyö tietää myös kohonneita kustannuksia ja tuplapottia kiinteistövälitysbisnekseen.

Reijo Paunonen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ei ihme, että kiinteistökeisarit haluavat laajentaa laskutusalustaa.
Asuntokauppa hyytynyt koko maassa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/asuntokauppa-hy...

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Kiinteistösijoittaminen on tehty suomessa helpoksi ja yhä paranee kun se menee netissä tehtäväksi kaupankäynniksi. Osakekirjojen hallintaprosessi siirtyy vuoden alusta, jos laintekijä suo, digitaaliseksi. Sitä kautta tiedot myös ajan myötä.

Tämä on sinänsä ostajan ja myyjän etu pitkässä aikamitassa, mutta onko se asukkaan ja maksajan?

Toisaalta onko järkevää ostaa osaketta näkemättä?
Tai antaa mahdollisuus ostaa asoy-osakkeita netin kautta mistä vaan kuka vaan?

Mutta pohja digitalisaatiossa onkin tehty eittämättä suursijoittajia ja kansainvälisiä sijoittajia varten, mikä tarkoittaa että asukkaat sen lystin viime kädessä maksaa.
Tähänhän on verotuskin tehty, tukemaan sijoittajia, ei asukkaita eikä vuokralaisia.

Ja kuka tämän kaiken maksaa, ne jotka asunnoissa asuu, asuvat osakkeenomistajat ja vuokralaiset.

Saa nähdä milloin asuminen tulee suomessa niin kalliiksi että joku älähtää, kansanedustajat kun ei puutu asiaan,,miksiköhän?

Toimituksen poiminnat