ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Apua, laatumielikuva on varastettu !

Presidentinvaalit tuovat uusia käyttökelpoisia sanoja ja teemoja piristämään vaalitunnelmaa. Viimeisin on graafisen suunnittelun emeritusprofessori Tapio Vapaasalon lanseerama sana laatumielikuva.

Laatumielikuva on nyt varastettu ja jopa ryöstöviljelty kun Laura Huhtasaari on proffan mukaan käyttänyt vaalilogossaan Suomi 100 tapahtuman teemoja. Sen sijaan Suomi 100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen sanoo huomanneensa Huhtasaaren kampanjailmeen "vilaukselta" mutta ei ole perehtynyt asiaan tarkemmin. Timosen kommentti kertoo siis asianomistajan kannalta plagiointiepäilyn merkityksestä jotakin.

Professori kun on, Vapaasalon tässä yhteydessä käyttämä sana ”ryöstöviljely” ei myöskään liene vahingossa tuulesta temmattu. Fokusoihan se syytetyn liittämistä isänmaalliseen teemaan ja sen kielteiseen agrikulttuuriseen puoleen. Ryöstöviljelyssä maata viljellään pikavoiton toivossa välittämättä maan tuottokyvystä.

Todellisuudessa pahimmalla tahdollakaan Huhtasaaren tiimiä ei voi syyttää plagioinnista. Värit ovat erilaisia, teksti on merkitykseltään erilainen ja samoin fontti. Juridinen plagiointisyytös ei kestäisi yhdessäkään tuomio-istuimessa. Kun perinteiset kriteerit eivät täyty, on ollut pakko keksiä jokin muu kriteeri plagiointisyytöksen perustaksi. Syntyi sana laatumielikuvavarkaus.

Kun presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren kodin ikkunat rikottiin, syntyikö siitä laatumielikuvavarkaus? Ei syntynyt. Turvallisuudesta vastaavat eivät puuttuneet Suomen sisäisen turvallisuuden laatumielikuvaan.

Kun presidenttiehdokkaat ja muut valtapoliitikot puhuvat globalismista, ilmastomuutoksesta, ylikansallisesta humanitäärisesta velvollisuudesta liittyen taakanjaon tärkeyteen, tapahtuuko silloin mielikuvavarkaus? Kyllä tapahtuu. Tavalliselle ihmiselle uskotellaan, että hänen sisällään oleva hiljainen välittämisen ääni, on samalla ehdoton käsky globaaliin auttamiseen ja miltei hengittämättä jättämiseen. Vasta sen jälkeen olisi vuorossa lähellä olevat ihmiset ja heidän tarpeensa.

Nyt lanseerattu laatumielikuva ja laatumielikuvavarkaus sanat on syytä laittaa muistiin. Politiikassa käy uudet sananvapauden ja vaihtoehtoisen median tuulet. Kuluneilla fraaseilla ja harmaalla linjattomuudella ei pärjää. Siksi vähemmän idearikkaat poliitikot ja puolueet, sekä uudet että vanhat, tulevat varmasti mieltymään ihan oikeisiin laatumielikuvavarkauksiin.

 

REIJO PAUNONEN

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Laatumielikuvavarkaudesta saadaankin v.2018 Suomen rikoslakiin samanlainen kummajainen kuin vihapuheesta.

Ei löydy moista rikoslaista, vaikka millaisella suurennuslasilla sitä tavaisi, mutta rangaistuksia olemattomasta teosta jaellaan siitä huolimatta.

Itse asiassa ei voi olla olemassa mitään sellaista kuin mielikuvavarkaus.

Varkauden tunnusmerkistön mukaan varastaa voi ainoastaan irtainta omaisuutta.

Tätä oikeusoppineet ovat tulkinneet siten, ettei esim. Habbo-hotelli pelin virtuaalihuonekaluja voi varastaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ensin oli kohteena Paavo Väyrynen ja sitten seuraavana onkin jo Laura Huhtasaari. Mikäs kahta ehdokasta muutoin yhdistää? :D
Mediaoilta voi näköjään odottaa ihan mitä tahansa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

http://www.amica.fi/uutiset-ja-artikkelit/kampanja...

Laatumielikuva on nyt varastettu ja jopa ryöstöviljelty kun Suomi 100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen on lanseerannut Fatserin Culinary Teamin käyttämää SUOMI 100 MENU logoa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Lainaus Vilhelm Junnila: "Törkykampanjointi tuli Suomeen. Logossa ei ole muuta samaa kuin, että sen erilainen teksti on allekkain, eikä se ole ketään harmittanut moneen kuukauteen. Fontti, riviväli, väri ja teksti ovat kaikki erilaisia. Aivan erilainen tyyli.

Huvittavinta Olli Ainolan artikkelissa on sattumoisin eläkkeeltä löytynyt asiantuntija Vapaasalo, joka on sattumoisin suunnitellut Sauli Niinistön postimerkin. Ainola itse joutui eroamaan Yleisradiosta vaalirahakohun jälkeen, koska oli aktiivisesti yhteydessä kokoomustahoon, jotta se tukisi hänen kohuun joutunutta vaimoaan, ex-edustaja Marja Tiuraa.

Ottakaa varas kiinni, huutaa varas! "

https://www.facebook.com/vilhelm.junnila/posts/155...

Toimituksen poiminnat