ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Suomen lipun käyttöä rajoitetaan jo

  • Suomen lipun on liehuttava vapaana !!
    Suomen lipun on liehuttava vapaana !!

Poliisi yritti kieltää Suomen lipun käytön Helsingin Mannerheimin aukiolla toimineelta lailliselta mielenosoituskulkueelta. Suomen lippu ja Suomen leijona ovat kuitenkin suhteellisen vapaata riistaa, eikä laki juurikaan rajoita niiden käyttöä. Onhan Suomen leijona käytössä jääkiekkomaajoukkueen paidoissa, siitä on tehty koruja ja moni on ottanut sen iholleen tatuointina. Suomen lippua ja vaakunassamme esiintyvää Suomen leijonaa saa siis Suomen lain mukaan käyttää hyvin vapaasti.

Tässä linjauksessa on nyt tapahtumassa selvä muutos. Tästä saatiin viitteitä jo liki pari vuotta sitten kun, sisäministeriön hallitusneuvos Henri Helan mukaan heraldiikan käyttöä voitaisiin rajoittaa joko muuttamalla yleisiä ohjeistuksia tai puuttumalla itse lakiin. Myös presidentti Sauli Niinistö viittasi taannoin eräässä kannanotossaan kansallistunnusten käytön tarpeellisuuteen eri yhteyksissä. Suomen lipun ja Suomi leijonan käyttö politiikassa, milloin punaisella milloin sinisellä tai valkoisella pohjalla on ollut tähän saakka melko asiallista, eikä viranomaisillakaan ole ollut siitä suurempaa huomautettavaa. Yksittäistapaukset ovat asia erikseen. Mutta mikä on nyt saanut tämän asian nousemaan pintaan poliisiviranomaisten taholta? Tietenkin ylhäältä annetut ohjeet mutta perimmäinen syy kiinnostaa enemmän.

Ovatko syynä politiikan mannerlaattojen järkkymiset? Viime aikaiset tapahtumat esim. Ruotsissa, ja muualla Euroopassa korostavat kansallisvaltioiden merkitystä edelleen ja enenevissä määrin. Kansallisten tunnusten kieltämispyrkimykset näyttävät siis olevan osa yhteiskunnallisen ja demokraattisen kehityksen torpedointia. Tällaista torpedointia ei kuitenkaan tapahtunut punalippujen liehuessa ja taisteluhuutojen raikuessa heti sotien jälkeen mielenosoituksissa, kun vasemmistoa suorastaan vaadittiin osallistumaan Suomen yhteiskunnalliseen toimintaan ja päätöksentekoon Neuvostoliiton tyytyväisenä pitämiseksi. Nyt näyttää siltä, että Isänmaan ystävistä tulee ”isänmaan” vihollisia ja jos ei tule, niin heistä pyritään tekemään sellaisia.

Tällä kertaa yritetään puolestaan lepyttää liitoksistaan natisevaa EU järjestelmää. Lippu- ja leijonasymboliikka ovat kuitenkin tärkeitä asioita suomalaisille. Isänmaallinen symboliikka on tärkeä asia yleensäkin kaikille länsidemokratioille. Sen aiheeton kriminalisointi ei kuule järjestäytyneeseen länsivaltioon. Olemme laintulkinnassa maailman huippua kuten olemme huomanneet. Muiden laintulkintojen lailla, myös kansallisten tunnusten käyttöä koskevaa lakia ja tulkintoja voidaan venyttää. Näköjään aina sen mukaan mihin suuntaan olemme kallellaan.

Lähde : YLE  Klaudia Käkelä

REIJO PAUNONEN

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Venäjällä lippu liehuu aina ja lähes kaikkialla. Vain me Suomalaiset olemme myyneet maamme ja sielumme jollekin jolle kansallinen lippumme on kuin Raamattu paholaiselle!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Suomen lippua ja vaakunassamme esiintyvää Suomen leijonaa saa siis Suomen lain mukaan käyttää hyvin vapaasti."

Mikä siis on Paunosen ongelma?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ei minulla mitään ongelmaa ole.
Virkavallalla näyttäisi sellainen olevan.
https://www.youtube.com/watch?v=wGEbNXfNM2k&featur...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Siinähän se sakki käveli liput kourissa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #4

Niin,,,ja mitäs poliisi ilmoitti. Kuulitko videolta sen?
Meneekö tämä homma siis aina niin, että kun tavallinen kansa sattuukin tietämään jotain perustuslaillisista oikeuksistaan, alkaa virkaportaassa selvittely miten esivalta selviää häsläämisestään.
Onhan tämä aika erikoista touhua.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #5

Kenelle kuuluu vastuu järjestyspoliisin ammattitaidosta?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Huono homma, jos on leijonatatuointi ihossa ja sille määrätään käyttörajoirtuksia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Muistathan sitten kun ulkomaalaistaustaiset sateenkaariperheet marssivat sama vaaakunalippu kourassaan, että heillä on siihen aivan sama vaatimasi oikeus suomalaisina.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ei ihan noin pitkälle oikeudet taida ylettyä. Edes maahanmuuttajataustaisilla, olivatpa perheellisiä tai ei.

Vaakunalipusta määrätään seuraavaa:

Suorakaiteista valtiolippua käyttävät Suomen lipusta annetun lain viidennen pykälän mukaan eduskunta, ministeriöt, ministeriöiden alaiset keskushallinnon virastot ja niihin verrattavat virastot ja laitokset (myös poliisin valtakunnalliset yksiköt ja poliisilaitokset), korkein oikeus, korkein hallinto-oikeus, hovioikeudet, aluehallintovirastot, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, Suomen ulkomailla olevat diplomaattiset tai niihin rinnastettavat edustustot ja lähetettyjen konsulien johtamat konsuliedustustot, Suomen Pankki, Kansaneläkelaitos, Suomen Akatemia, julkisoikeudelliset yliopistot, rajavartiolaitos

Lisäksi käyttöoikeuden piirissä lienee jo poliisilaitos

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_lippu

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Se on kuule sillä tavalla, että Suomen lipun kantaminen on ristiriidassa EU:n intressien kanssa ja maanpetoksellista ja terrorirismiksi laskettavaa toimintaa siis. Ettei Suomen lipussa täyttyisi järjestäytyneen rikollisuuden tunnuksen tunnusmerkitkin?

Nyt kun ollaan EU:ssa on oltava tarkkana ettei Suomen etujen etsijästä tule huomaamattaan vieraan valtion hyväksi toimiva maanpetturi.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ikävä todeta, että tuohon suuntaan näyttää kehitys kehittyvän.
Syyt kansallismielisen käyttäytymisen kriminalisoinnille etsitään vaikka kivien ja kantojen alta tarvittaessa.
Ensimmäisten joukossa viedään tunnukset.
Tunteet ovat pinnassa, ja faktoille ja Suomen historialle ja kärsimyksille ei anneta tilaa hengittää.
Voidaan vaikkapa kokeilla.

Minusta hakaristi on Suomen hienoimpia merkkisymbooleja.
Linkki tässä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hakaristi#/media/Fil...
Lottajärjestö: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lotta_Sv%C...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Joo, Suomen lainsäädännön erikoisuuksia on kieltämättä se, että Suomen lipun kaltoinkohtelusta voi saada sakkoa.

Tässäkään mielessä mielipiteenvapaus ei toteudu.

Huomaa, että perussuomalaiset ovat hallituksessa päättämässä maan asioista: koko ajan sanan ja mielipiteen vapautta yritetään rajoittaa entistä enemmän.

Toivottaan, että hallitus kaatuu ja perussuomalaisten kannatus romahtaa, loppuisi tämä suomalaisten kontrollointi ja vapauksien rajoittaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset