ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Donlad Trump kielsi kokonaiselta kunnalta maahantulon Yhdysvaltoihin.

  • Totuus esiin
    Totuus esiin

Näin on tapahtunut, jos on uskominen Etelä-Savon maakuntaradiota. Tänään noin klo 12.15 tuli tuo karmea "uutinen", ainakin näin meitä juvalaisia ajatellen. Juvalaisilla ei siis ainakaan ole asiaa Yhdysvaltoihin. Lyhyt tiedote ei kertonut asiasta sen enempää. On arveltavissa, että ko "uutisointi" liittyy kohua herättäneeseen Uuden Suomen blogikirjoitukseeni 28.1.2017, "YLEn pilkkaohjelmille stoppi", jossa arvostelin YLEn ohjelmapolitiikkaa. YLEn Kiukku on nyt ylittänyt kiiman. Kun tämän lisäksi samana päivänä Länsi Savossa kansanedustaja Lenita Toivakka kirjoittaa hybridivaikuttamisesta nykyajan kriisien kuvaajana ja siitä kuinka vapaa ja uskottava media, sekä faktojen tarkistaminen riittävällä tasolla on niin tärkeää, niin tottakai myös kokonaista kyläyhteisöämme koskeva asia piti selvittää. Oliko USAn presidentti Donald Trump mennyt kieltämään liki 7000:nen savolaisen ja emäpitäjäläisen pääsyn maaperälleen? Ja laajemmin ajatellen, onko seuraavana porttikiellossa ehkä hämäläiset tai peräti pohjanmaalaiset? Tilanne näytti vakavalta. Olin ymmälläni. Olin varmaankin jossakin kirjoituksessani käsitellyt kaltoin USAn uutta presidenttiä Donal Trumpia. Ellen väärin muista, taisin kerran jossakin kirjoittaa, että en hyväksy kaikkia hänen toimiaan. Ja nyt on maailman mahtavimman miehen kostonkäsi kohdannut tekojeni tähden kaikkia juvalaisia. Kunhan saan aina niin luotettavalta YLEltä todisteet uutisen luotettavuudesta, jota ei pitäisi epäillä, aion välittömästi pyytää Donald Trumpilta julkisesti anteeksi tahditonta lausumaani. Tulen vieläpä pyytämään, että hän vapauttaisi kaikki juvalaiset matkustuspannasta ja julistaisi heidät syyttömiksi. Ja että hän ei missään nimessä ainakaan jatkaisi tuolla linjalla. Kyllä tässä nyt niin paha mieli tuli.

Toivakan aatoksia noudatellen ryhdyin faktantarkastajan töihin. Olen ollut asian tiimoilta yhteydessä Yhdysvaltojen suurlähetystöön mutta siellä ei juvalaisten maahanastujaiskiellosta tiedetty mitään. Yhdysvaltojen lähetystö tähdensi erityisesti myös sitä, ettei tietoja yksittäisten ihmisten tai ihmisryhmien maahantulostatuksesta anneta puhelimitse.

Vakavasti ottaen, kokonaistilanne on vakava.

Tässä hybridivaikuttamisesssa on kansanedustuslaitoksella itsellään peiliin katsomisen paikka. Kun esimerkiksi Toivakan edustama instituutio ei itse asiassa millään tavalla puutu hallitsemansa radioyhtiön Suomea vahingoittavaan tiedottamiseen, tarvitseeko enää kysellä kansan luottamuksen perään? Nyt ensimmäisenä voisi tuoda esille sen, mitkä toimet siellä omassa pesässä on aloitettu? Johan Backmanin kohtalo Radio Loven lupien osalla tuli jo julkisuuteen, kun suojelupoliisi antoi lausuntonsa. Koska valmistuu vastaava selvitys YLEn osalta? Onko ko mediatalo vapaa, uskottava ns "faktojen" tarkistaja? Entä tietoturva? Tämä sylttytehdas on ensin otettava pihteihin, kun puhutaan Suomen edusta. Väitän, että juuri kansalaisvalppauden vuoksi monet tärkeät epäkohdat turvallisuudenkin osalla olisivat jääneet maton alle, ilman vapaata mediaa.

Eikä kaikki vapaa media suinkaan ole valhemediaa. REIJO PAUNONEN

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Mainittakoon, että Etelä-Savon radio toimii samassa maakunnassa mistä kansanedustaja Toivakkakin on kotoisin.

Toimituksen poiminnat