ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Et voi tulla rajan taa

Supo on saamassa oikeuden seurata kansallista turvallisuutta vakavasti vaarantavia uhkia. Eräs iso muutos on myös se, että Supo saisi oikeuden täysimittaiseen ihmisten ja tietotekniseen tiedusteluun myös ulkomailla. Hyvä uudistus. Tavallisella rehellisellä suomalaisella on tuskin mitään tätä uudistusta vastaan. Etenkin kun Supoon kohdistuva valvonta tehostuisi ja suomalaiset saisivat oikeuden omiin Supo-tietoihinsa nykyistä varhemmin. Uuden järjestelmän mukaan vaarallinen maahanpyrkijä havaitaan paremmin jo varhaisessa vaiheessa. Salaliittoteorioihin kuuluvalla "iso veli valvoo" ajattelulla ei tässä vakavassa asiassa ole enää sijaa, jossa asiantuntijuus on avain asemassa. Tästä ei kuitenkaan ole riittävää hyötyä sisäiselle turvallisuudelle, ellei näitä riskitekijöitä myös estetä saapumasta rajan yli heti alkuunsa. Pelkkä rekisteröinti ja ns "seuranta" ei riitä, ennen kuin vakava rikos on jo ehtinyt tapahtua. Lisäksi rikoksen tekijä jää eri tekijöiden mahdollistamana usein maahamme. Sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosaston päällikön Jukka Aallon johdolla kehitetään juuri uutta strategiaa sisäisen turvallisuuden ja viranomaisten toimintakyvyn turvaamiseksi koko maassa. Vaikuttavina tekijöinä hän mainitsee juuri rikollisuuden ja hallitsemattoman maahantulon. Tässä sisäministeriön ja SUPO:n yhteisessä tavoitteessa parantaa sisäistä turvallisuutta, on ennaltaehkäisy avain tekijä. Se toteutuu parhaiten ja tehokkaimmin kun estetään rikollisaineksen pääsy rajan yli. Tämän luulisi olevan selvä asia mutta puuttuuko tämän tärkeän työn valmisteluun ne poliitikot ja asiantuntijat, joiden edun ja ideologian mukaista on edistää sisäistä turvattomuutta?

REIJO PAUNONEN

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

" Tavallisella rehellisellä suomalaisella on tuskin mitään tätä uudistusta vastaan."

a) Tavallisella rehellisellä suomalaisella ei ole eikä tule olemaan sanan sijaa siinä asiassa salakuunnellaanko heitä vai ei.

b) Poliittisen ilmapiirin muuttuessa tavallisen, rehellisen suomalaisen ajatuksista saattaa tulla rangaistavia.

c) Täysimittainen ihmisten tietotekninen tiedustelu mahdollistaa myös saadun tiedon väärin käyttämisen vaikkapa malliin USA:n presidentin vaalit. Suojelupoliisihan ei ole millään tavalla poliittisesti itsenäinen. Mikään ei estä myöskään tiedustelijaa käyttämästä tietoja itse hyväkseen vaikkapa malliin E. Snowden.

Tämän allekirjoitan:

Rikosten ennaltaehkäisy toteutuu parhaiten ja tehokkaimmin kun estetään rikollisaineksen pääsy rajan yli.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

A) Samaa mieltä. On kait valittava kahdesta pahasta toinen.
joko hyväksyttävä kontrolli, tai eletään kuin siat vatukossa ilman lakia.
B) Näin voi toki olla. Tähän suuntaan voidaan ajautua. Riippuu ihan siitä mihin suuntaan kehitys kehittyy. Esim Puola alkoi poliittisen tasapainon muuttuessa riisua entistä hallintoaan ja uudistaa lakejaan EU linjauksia vastaan. minusta Suomen täytyisi tehdä aivan vastaava "siivous" ainakin osittain.
C) Tämä riski on missä tahansa järjestelmässä. Ei Snowden ole poikkeus. Valtavista informaation keräysmassoista emme koskaan pääse irti. Se on, pysyy ja kasvaa. Tässä tullaankin siihen, että radikalisoituminen ei kannata. Eikä siihen ole tarvettakaan jos kannattaa demokraattista länsimaista yhteiskuntajärjestystä. Muussa tapauksessa kannattaa etsiä uusi kotimaa jossa tämä ei toteudu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--ne poliitikot ja asiantuntijat, joiden edun ja ideologian mukaista on edistää sisäistä turvattomuutta?

Perussuomalaisten kannatusta toki turvattomuuden tunne lisää, mutta en nyt sentään usko...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

"Perussuomalaisten kannatusta toki turvattomuuden tunne lisää..."
Siis mielestäsi perussuomalaisten kannatus lisääntyy niiden taholta jotka kokevat yhteiskunnan yhä turvattomammaksi.
Olen samaa mieltä.
Luonnollinen seuraus vätysmäisesti hoidetusta valtapolittiikasta useamman hallituskauden aikana.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Kuinkas moni poliisi niitä Mika Myllylän tietoja kävikään katsomassa?

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Tuskin moisella valvonnalla saadaan tai on saatu mitään merkittävää aikaan. Ajatus siitä, että terroristit ei ymmärrä on naurettava. Todellakin suurin pelko/hyöty???, voi ilmetä ikävällä tavalla ns normikansalaisen kannalta.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Yleisellä paikalla naamioituneena esiintyminen tulisi kieltää lailla. Tämä lakimuutos pitäisi liittää tähän uuteen turvallisuutta parantavaan strategiaan. Ruotsi on aikeissa ottaa kaduilla käyttöön kasvojentunnistustekniikalla varustettuja kameroita, jotka pystyvät seulomaan etsittyjä henkilöitä suurista väkijoukoista. Kun Suomi joutunee muuttamaan perustuslakia sisäisen turvallisuuden parantamiseksi, olisi laki naamioitumisen kieltämisestä helppo tehdä samalla kertaa. Menetelmä on arkikäytössä esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Myös Saksassa on vastaavia suunnitelmia.

Toimituksen poiminnat