ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Merkel heräilee jo ?

Nyt Merkel haluaa kovasti. Hän haluaa paremman ennakkovaroitusjärjestelmän. Hän haluaa vahvistaa poliisivoimia. Hän haluaa perustaa poliisiin uuden erikoisosaston. Hän haluaa armeijan tarvittaessa vahvemmin mukaan estämään iskuja. Hän haluaa kehittää terrorismitutkimusta. Hän haluaa kiristää aselakeja Euroopan tasolla. Hän haluaa parantaa tiedusteluyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Hän haluaa palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet pakolaiset.

Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio siihen mitä hän EI sanonut. Hän ei sanonut, että hän haluaa estää tai hillitä perusteetonta maahanmuuttoa. Hän ei sanonut haluavansa, että tunnistamattomat ja peperittomat henkilöt pysyvät talteen otettuina kunnes turvapaikkaprosessi on loppuun käsitelty. Hän ei sanounut haluavansa, että aseellista viranomaisvalvontaa on lisättävä riskialttiilla julkisilla alueilla. Hän ei sanonut haluavansa, että viranomaisten tekemiä kotietsintätoimia on tehostettava riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden kohdalla ja heidän kokoontumistiloissaan.

Se mitä Merkel itse asiassa sanoi esityksessään on se, että hän haluaa lisää integraatiota, lisätä normikansalaisten valvontaa tietoverkoissa ja hän haluaa EU-kansalaisten riisumista aseista. Sinällään eräissä oikeansuuntaisissa aikeissa ei ole mitään pahaa mutta Merkelin pelkkä halu parannuksiin ei enää riitä. Tarvitaan tekoja.

Viranomaistekojen ja vastatoimien täytyy kyetä vastaamaan terrorismin voimaan ja raakuuteen. Sellainen tyyli ei todellakaan toimi, jossa kansalaiset joutuvat pysäyttämään näitä tekijöitä moottoripyörillä, autoilla tai heittelemällä kaljapulloja heitä kohti. Mikäli valtiovallan toimet niin Saksassa kuin muuallakaan Euroopassa eivät riitä, eivätkä ole uskottavia, seurauksena on vääjäämättä ennen pitkää korpilaki ja yleinen kaaos.

REIJO PAUNONEN

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Anne Lindell

Jep, jep, Reijo .... näinhän se menee.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tuoreen mielipidetiedustelun mukaan 57 prosenttia saksalaisista pitää Saksan liittokanslerin Angela Merkelin pakolaispolitiikkaa epäonnistuneena.
Siitä huolimatta tänään antamassaan TV puheessa Merkel puolusti tiukasti Saksan maahanmuuttopolitiikkaa. Ja myös selvästi harhaanjohtavastikin, sanoessaan, että vaihtoehtona olisi Saksan humaanisuuden hylkääminen jos maahanmuuttopolitiikkaa tiukennettaisiin. Hän ei tarkoituksellisesti tehnyt mitään eroa elintasopakolaisuuden ja kiintiöpakolaisuuden välillä, jotka ovat kaksi täysin eri asiaa.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/gallup%20merk...

Bloombergin uutisista eilen 27.7:

Merkel Refugee Policies Face Renewed Criticism After Attacks
"The refugee debate will take on a new dimension because of these recent attacks,” Mark Hauptmann, a lawmaker from Merkel’s Christian Democratic Union, said in an interview. “If you look at the suspects, you will see that most of them radicalized themselves over the past two years. Now just imagine what will happen with those 1.3 million refugees who entered Germany last year. This will not end well."

Merkel pelkää kansallisvaltioiden vallan kasvua ja on siksi sidottu epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaansa edelleen.
Merkelin edelleen tiukka asenne tietää esim. Suomelle maahanmuuttokiintiöiden asettamista ja entistä suurempaa vastuunkantoa.
http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/138...

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Merkel heräilee jo ?"

Epäilen vahvasti, Angelan henkinen kooma on niin syvä, ettei kän herää, ennenkuin hänet syöstään valtaistuimeltaan Euroopan diktaattorina.

Toimituksen poiminnat