ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Teidän ei tarvitse tehdä mitään

  • Kansan kanta on yksiselitteinen
    Kansan kanta on yksiselitteinen

Suomi voi sulkea raja-asemansa ilman, että Suomen poliittinen valtiojohto pystyisi enää vetoamaan EU määräyksiin tai sopimuksiin raja-asemiensa sulkemisissa. Nyt se on viimeistään todistettu. Venäjän rajan yli tapahtunut laiton maahanmuutto tyrehtyi Suomen ja Venäjän väliseen sopimukseen, jonka mukaan rajanylitys esteään Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoilla kaikkien muiden, paitsi Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisilta. Neuvotteluissa korostettiin koko ajan sitä, että asia ratkaistaan kahdenvälisesti, eikä EU-tasolla – siis sopimus syntyi siitäkin huolimatta, että Suomen raja Venäjän kanssa on vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen ja Euroopan unionin ulkoraja.

Mutta ei mitään hyvää hallitsemattoman maahanmuuton saralla, etteikö jotain epäilyttävääkin. EU komissio käsittelee juuri nyt pakolaisten taakanjakomekanismia nopeutetulla aikataululla. Suunnitelmat ovat jo pitkällä. Päätösvalta pakolais-statuksen tutkinnassa ja maahanmuuttaja taustaisten jakamisessa jäsenmaihin, siirtyisi nyt perustettavalle EU:n yhteiselle turvapaikkavirastolle. YLE teki tiedusteluretken Suomalaisten europarlamentaarikkojen mietemaailmaan. Yllätys oli melkoinen. Suomalaismepeistä peräti 11 13:sta antaisi EU:lle lisää valtaa turvapaikkapolitiikassa. Europarlamentaarikkojen kannat ovat vieläpä rohkeampia kuin jäsenmaiden ja EU-komission.

Olemme huomanneet, että Suomen turvallisuusympäristö muuttuu koko ajan. Eikä ollenkaan parempaan suuntaan. Nyt jo yleisesti tunnustetaan, että maahamme päässeet terroristijärjestöjen jäsenet ovat vaarassa radikalisoitua. Näin arvioitujen henkilöiden määrissä ei ole vielä mukana edes loppuvuoden 2015 luvut.

Tilanne herättää kysymyksiä. Kun Suomi teki kahdenvälisen sopimuksen Venäjän kanssa itärajasta, se epäilemättä tarvitsi ainakin epävirallisen luvan EU komissiolta. Koskihan tehtävä sopimus nimen omaan myös Schengen-alueen ja Euroopan unionin ulkorajaa. Mikä mahdollisti tällaisen sopimuksen syntymisen ilman Brysselin nostamaa äläkkää? Liittyikö siihen Suomen lupaus myötämielisyydestä EU:n taakanjakomekanismia ja sen suunnitelmia kohtaan keskittää päätösvalta maahanmuuttoasioissa EU:n turvapaikkavirastoihin?

Europarlamentaarikkojen kannattaman suunnan mukaan Suomi antaisi pois elintärkeän päätösvallan, koskien juuri kansallista turvallisuutta. Herää myös kysymys siitä, pyritäänkö päätös Suomen osallistumisesta tekemään ennen kuin vielä karmeammat luvut Suomessa tapahtuneesta massamaahanmuutosta saavat päivän valon? On tunnettua, että EU:n tiedonvälitys viranomaisten välillä on lasten kengissä. Kakkia maita, erityisesti entisiä itäblokin maita ei ole saatu riittävällä tehokkuudella tiedonvälitykseen mukaan. Nämä valtiot näkevät laittomat rajanylitykset konkreettisina turvallisuusuhkina ja toimivat siksi rajojensa suhteen itsenäisesti. Myös Suomen syöksyminen suin päin mukaan järjestelmään, jonka toimivuutta ei kukaan pysty arvioimaan on epäviisasta.

Suomen on kehitettävä omaa sisäistä ja ulkoista turvallisuuden seurantajärjestelmää voimakkaasti. On pystyttävä luomaan tutkintamenetelmä, joka ei luota yksipuolisesti mihinkään ulkopuolisiin turvallisuusmäärityksiin vaan käyttää näitä korkeintaan apuna omassa työssään. Keskitetyn EU:n maahanmuuttoviraston perustamista tullaan epäilemättä perustelemaan myös kustannus-säästöillä.

Tämähän ei sinällään ole mitään uutta. Meillehän jo kerran lanseerattiin slogan koskien sähköyhtiöiden jakeluverkon ja energian hinnan korotuksia. Sinun ei tarvitse tehdä mitään

REIJO PAUNONEN

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Sisäministeriö ennakoi jo v 2015 kevään tulevaa rikastuttamisilmiötä.
Ei tiedottamista maahanmuutajataustaisten rikoksista.

http://uutismaailma.com/sisaministerio-kieltaa-pol...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sauli Niinistö ja Vladimir Putin sopivat jotain, josta kansanedustajat eivät saa edes puhua. Onko tuo mielestäsi demokratiaa? EU-komission pitäisi ehdottomasti puuttua asiaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041321408441_u...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Heikkohermoisempi kysyisi, millainen oli suojelurahan osuus. Onhan sekin erikoista, että V. Putin toimii ikään kuin Valko-Venäjän edustajana suomalaisten rajaneuvotteluissa. Toisaalta puolalaisen S. J. Lec'in aforistis-retorinen kysymys kysymys kuuluu:
"Onko ihmissyöjällä oikeus puhua sen nimissä, jonka on syönyt?"

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Reijo tuo keskinäinen neuvoteltu sopimus koskee vain 6 kuukauden ajanjaksoa. Näin ollen saattaa olla jopa mahdollista ettei EU:lta ole tarvinnut saada lupaa, mutta ilmoittaa kuitenkin saavutetusta neuvottelutuloksesta.

Mitä tapahtuu sitten tuon ajan jälkeen? Se onkin avoin kysymys. Ovatko kenties neuvottelut jatkuneet yhteisymmärryksessä myös EU:n kanssa? Nämä ovat sellaisia asioita, joista tiedotetaan vasta lopputuloksen selvittyä, jollakin tavalla.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Varmaan tuo 6kk liittyy ehdollisuuteen juuri siinä että Suomi ei ala kanntturoimaan taakanjakokysymyksessä.

Melkoista kiristämistä EU:n ulkorajapolitiikalla jonka toimivuus pitäisi olla juuri EU:n vastuulla kuten muutkin ulkorajat.
Onni toisaalta ettei ole.
Monen suomalalaisen silmät tulevat avautumaan euvostoliiton menettelystä
tämän Suomen ja Venäjän rajasopimuksen myötä.
Puhutaanpa nyt Venäjän motiiveista mitä tahansa, se on eri asia, mutta nyt rajapolitiikka toimii kuitenkin.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

VIRANOMAISET ovat entistä vakuuttuneempia, että monet äärijärjestö Isisin värväämät Pariisin ja Brysselin terrori-iskuihin osallistuneet henkilöt käyttivät viime vuoden pakolaisvirtoja hyväkseen liikkeissään Euroopassa. EU:n rajavalvontavirasto Frontex raportoi asiasta suorasanaisesti viime viikolla.

Ja tätä meidän pitäisi näiden EU suhmuroitsijoiden päästää valvomaan myös Suomen puolesta !
Ei hyvää päivää sentään !

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011574...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Viranomaiset ovat siis NYT vakuuttuneita terrosristien maahansoluttautumisesta. Mielenkiintoinen kehityssuunta hoksaamisessa ja mistähän viranomaiset ovat seuraavaksi vakuuttuneita ?

Mitenkähän muuten on, onko Nergillä ja Orvolla edelleenkin tiedossa kaikki maahantulijat. Ruotsin rajahan on auki niinkuin hollituvan ovet. Ja nyt kun Suomesta siirretään vastuita EU lle, niin samalla varmaan vähennetään samassa suhteessa Suomen virkamiehiä. Heiltähän loppuu ne nykyisetkin olemattomat duunit.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Juuri tulleen tiedon mukaan hallitus on sulkenut kansanedustajien suut Suomen ja Venäjän rajasopimusasiassa.
Tämä tietää entistä suurempaa asian perinpohjaista selvitystarvetta muun muassa siinä suhteessa mikä on EU:n taakanjakomekanismin osuus Suomen saamassa erillissopimuksessa.
Ketkä ovat myymässä ja mitä?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041321408441_u...

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Tässä Halla-ahon omaa tekstiä siitä mitä mieltä hän on:
1) Kannatatteko turvapaikkahakemusten pysyviä kiintiöitä?
En kannata.
2) Pitäisikö EU:n pyrkiä kohti yhteistä turvapaikkapolitiikkaa ja turvapaikkapäätöksenteon keskittämistä?
Kyllä.

Halla-aho ei ole siis ole antamassa lisää valtaa Komissiolle, vaikka niinkin
on väitetty.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Hannu, mitä mieltä olet tästä.
Kuvissa näkyy kysymykset ja vastaukset.

http://yle.fi/uutiset/suomen_mepit_turvapaikoista_...

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Jos turvapaikka päätös tehdään jossain muualla kuin suomessa, niin se ei ole välttämättä huonompi päätös kuin suomessa tehty. Tilastollisesti suomessa on lepsu maahanmuutto virasto. Eikä sinne mene hallituksen tahtokaan perille.
Jos on yhtenäinen maahanmuuttolinja niin se ei tarkoita että otetaan pakolaisia vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset