ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Kuuluuko kuuluuko, täällä kansa?

  • Päättääkö jo tämä vai seuraava eduskunta toisin kuin Tiilikainen vakuuttaa ?
    Päättääkö jo tämä vai seuraava eduskunta toisin kuin Tiilikainen vakuuttaa ?

Edessä on suuri Suomen kartta, ikään kuin pöydällä. Keskellä karttaa on teurastettu nautaeläin. Teurasjätteet ja lihat ovat lajilteltuina omiin kasoihinsa. Sen jälkeen Suomen kartan ääreen astelee ulkomailta kaksi silinterihattuista ja liituraitapukuista miestä. Pysähtyvät ja tarkastelevat hetken teurastettua eläintä. Lyhyen neuvonpidon jälkeen he alkavat kerätä parhaita lihaeriä sulassa sovussa mukaansa ja poistuvat. Jäljelle jää vain arvottomat teurasjätteet.

Tämä oli näky eräässä suomalaisessa seurakunnassa v 1989. Näkyihin ja uniin on suhtauduttava varauksella mutta luulempa, että näky on ajankohtainen juuri nyt. Eduskunta hyväksyi eilen keskiviikkona hallituksen esityksen uudeksi metsähallituslaiksi. Lain perusteluista on käyty vääntöä moneen suuntaan ja kaikki ei näytä todellakaan olevan kohdallaan, esimerkiksi väitetyn EU direktiivivaatimuksen suhteen. Samoin esitetyt perustelut tulevan osakeyhtiön osakkeiden myymisen mahdottomuudesta ontuvat pahasti. Kuinka kukaan nyt istuvista ministereistä tai kansanedustajista voi mennä takuuseen tulevan eduskunnan päätöksistä, ettei yhtiötä myydä? Näinhän ministeri Tiilikainen antoi juuri ymmärtää. Todelliset tarkoitusperät saavat suuntaa kun muistetaan, että mm. pohjavesivarantojemme arvo on noin 800 tuhatta miljoonaa, joten potti varmasti kiinnostaa kansainvälisiä suuryhtiöitä. Jotta todellinen tarkoitus tarkentuisi lisää, on koko metsätalouden tulevaisuutta tarkasteltava laajemmin. Kun puhutaan metsähallituslaista, lienee kyse vain osa suuremmasta manööveristä. Yhtenä osatotuutena lieneen edullisen puuraaka-aineen saaminen teollisuuden rattaisiin. Jo aikaisemmin luovuttiin tukkipuun läpimittavaatimuksesta. Näin ollen jopa nuoret kavastusmetsät voidaan surutta hakata. Eriarvoisuus ja syrjintä kohdistuu erityisesti pienmetsänomistajiin, kun verotuksellisesti suositaan suuria yhteismetsien omistajia. Rekkakokoja suurennettin 30 %, joten nykyiset pää- ja alitieverkostot joutuvat kohtuuttoman rasituksen alle, etenkin kun niitä ei hoideta ja korjausvelan kertyessä entisen päälle. Kyseessä näyttää olevan metsätalouden ja tiestön ryöstöviljely. Säädökset, lait- ja käytänteet viilataan monikansallisten yhtiöiden omistusta silmällä pitäen. Suomen pohjavesien ja kuntien vesilaitosten kohdalla on tapahtunut saman suuntaista ennakoivaa valmistelua. Yhteiskunnan verovaroilla on tuettu vesiosuuskuntia ja niiden palveluja markkinoidaan kunnissa innolla. Vesibisnes, hinnoitelu ja veden verotusoikeus halutaan yksiin käsiin. Ei pidä ihmetellä, jos tulevaisuudessa tähän liittyen jopa yksityiset kaivot halutaan kieltää. Itse kunnalliset vesilaitoksethan ovat jo käytännössä yhtiöitetty. Myöskään ulkomaisille kaivosyhtiöille ei löydy kuria. Suunta ja pyrkimys näyttää metsien, luonnovarojen ja pohjavesien suhteen melko selvältä.

Lähidemokratia ja kansanvalta on etääntynyt yhä kauemmas päätöksentekijöiden näkökentästä. Kansan ääni ei huipulle kuulu. Tämä näkyy muun muassa juuri esitetyssä metsähallituslain valmistelussa, kun liki 130 00 ihmisen allekirjoittama adressi ei näytä saavan käytännössä mitään painoarvoa. Kansa on myös tyytymätön maahanmuuttopolitiikkaan ja heikompaan kansanosaan, eli lapsiin ja naisiin kohdistuvien rikosten rangaistuskäytännöissä. Tästä hallintokulttuurista johtuva ministereihin kohdistuva epäluottamus saa jo erikoisen epätoivoisia piirteitä. Kun kannatus laskee, temput alkavat. Paimen- ja myllykirjeet otetaan jälleen esiin. Virheet myönnetään ja anteeksi pyydetään. Jälleen kerran. Mutta näky näyttää käyvän siitä huolimatta toteen.

REIJO PAUNONEN

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

130 000 ihmisen allekirjoittama adressi ei näytä saavan käytännössä mitään painoarvoa.

130 000 allekirjoittama adressi ei edusta kuin pientä osaa äänestäjistä, joten Kummelin pääministerin kyselytunnin pääministeriä siteeraten: "paskat se ketään kiinnosta."

Poliitikot ovat viime aikoina todellakin "nakanneet paskat" yllättävänkin monelle kansan syvien rintamien kannattamalle asialle osoittaen samalla sen, että kansa tyytyköön leipään ja sirkushuveihin ja jättäkööt päätökset niiden harteille, jotka päätöksiä on valittu tekemään.

Ei ihmekään, että demokratia on "rikki."

Ihmetellään sitä sitten yhdessä tulevaisuudessa, kun Nestle, Unilever tai Orkla laskuttavat vesien käytöstä ja marjastamiseenkin tarvitaan erityinen lupa.

Metsästyshän ei enää siinä vaiheessa ole onnistunut enää vuosiin, kun EU:n päätöksellä aseet on kerätty kansalta pois ja siten varmistettu, ettei kapinahenki nosta turhaan päätään.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tosiaankin 130 000 on pieni luku kokonaisuudessaan.
Mutta aivan selvästi se jotain osoittaa suomalaisten tahtotilasta.
Etenkin kun muistaakseni jo kahdessa viikossa oli 100 000 kannanottoa lakiesitystä vastaan.
Ja se on paljon.
Aseiden keräyksestä kansalta pois, ja jokamiehen oikeuksien kaventamisesta ja hinnoittelusta tulevaisuudessa täysin samaa mieltä kanssasi.

Juhani Piri

Näyttäväthän nuo persutkin äänestäneen intopinkeänä lain puolesta. Kaikki on kaupan kun vain vallankahvassa pysyy kiinni.

Sitäpaitsi 130 000 allekirjoitusta on ihan helvetin paljon reilussa 2 viikossa. Vaikka se edustaa pientä kansanosaa, niin se kertoo jo jotain, että noin nopealla aikataululla on saatu noin huima määrä ihmisiä allekirjoittamaan. Esimerkiksi itse olen ollut nettipimennossa enkä tuota adressia ole allekirjoittanut. Olisin taatusti allekirjoittanut jos olisin tiennyt sen olemassaolosta. Kuinkahan moni olisi tehnyt saman jos olisi tiennyt adressista. Tässä on politikot olleet jälleen kerran sokeampia kuin se kuuluisa sokea Reetta.

Nyt voisi joku noheva tehdä adressin kansanäänestyksestä metsähallituslaista. Olisi demokraattinen tapa kuulla kansaa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

"Näyttäväthän nuo persutkin äänestäneen intopinkeänä lain puolesta. Kaikki on kaupan kun vain vallankahvassa pysyy kiinni"

Jokainen puolue, kansanedustaja ja kunnavaltuutettu vastaa omasta poliittisesta toiminnastaan.
Kukaan ei voi siirtää vastuuta toimistaan kolmannelle osapuolelle kuten nyt näyttää yhä enenevässä määrin tapahtuvan.

Ainahan voi sellaisen puolueaktiivin erottaa, jos ei mielipiteet miellytä. Se on puolueen vallassa.
Itse olen tyytyväinen perussuomalaisten puolueen hallintoon tässä suhteessa enkä ole joutunut minkäänlaisen ohjeistuksen kohteeksi.

Juhani Piri

Ei kait siinä jos on tyytyväinen omaan tekemiseensä. Hallituksessa olevilla ei ole tainnut ihan nappiin mennä lupausten puolesta tuo homma. Pätee varsin hyvin tuo lausahdukseni "Kaikki on kaupan kun vain vallankahvassa pysyy kiinni".

Eikä varmasti kovin paljon tuo lisäymmärrystä/pisteitä äänestäjiltä tämä uusin äänestyskäyttäytyminen tämän lain puolesta.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #5

"Eikä varmasti kovin paljon tuo lisäymmärrystä/pisteitä äänestäjiltä tämä uusin äänestyskäyttäytyminen tämän lain puolesta"

No ei varmasti.
Ja jos rehellisiä ollaan niin ei pidäkään.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #6

Lainaan tähän Matti Asikaisen puheenvuorosta kopioimaani tekstiä, koska se on täysin relevantti ja kuvastaa poliittista henkeä. Olen itsekkin aikoinani kirjoittanut täysin samasta ongelmasta.

Lainaus:

"Lain puolesta äänestivät kusettamisesta tunnetuksi tulleet keskusta ja kokoomus sekä tyhjien lupausten puolueena profiloitunut perussuomalaiset. Myös taivaasta ohjeitaan kalastavat kristillisdemokraatit olivat lakiuudistuksen kannalla. Vasemmistoliitto, SDP, vihreät ja RKP vastustivat lakia. Kyse ei ollut pelkästään yhdestä uudesta laista muiden joukossa, vaan samalla tehtiin selkeä poliittinen linjanveto. Suomi ei ole demokraattinen vaan puoluejohtoinen valtio, jossa puolueen kovimmat nyrkkimaakarit päättävät ryhmäkurin nimissä sen, mitä mieltä valitsemamme kansanedustajat saavat meitä kaikkia koskevista kysymyksistä olla."

Lähde: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214564-kiroi...

On todella surullista katsoa, kuinka ihmiset menevät näiden puolueiden kovaäänisimpien perkeleiden mukaan äänestämään vailla omaa tahtoa. Tätäkö ihmiset oikeasti kuvittelevat että demokratia on? Demokratian ei pitäisi olla mitään puolueen diktatuuria. Ihan välillä sylettää. Sana puoluekuri on hienoksi sanaksi naamioitu diktatuuri.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

No ei kansaa ennenkään ole kuunneltu, silti äänestävät kuitenkin samaa porukkaa aina vaan. Eli oikeastaan oma vika..

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Arto Heikinaron huomio ja kommentti: "Näin jenkeissä: 30 vuorokautta ehdotonta vankeutta kun keräsi omalla tontillaan sadevettä. Pohjavedet on näes myyty ja sadevesi kuuluu pohjavesivarantoihin. Huomatkaa, että omia kaivoja ei myöskään saa olla alueilla joilla pohjavesi on myyty. Tämmöistä haluaa Suomeen TTIP sopimuksen kannattajat"

http://yournewswire.com/man-gets-prison-sentence-f...

Toimituksen poiminnat