ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Onko Suomen tila jo kriittinen?

Näin on, sanoo ainakin sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg, luonnehtiessaan turvapaikanhakijoiden määrää. Tämä on samalla viesti, jota pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vie EU-maiden ja Afrikan johtajille Maltan kokoukseen. Viesti poikkeaa siis tyyliltään tyystin Sipilän ennestään antamasta. Päättäjämme ovat kohdistamassa edelleen kritiikin ja ongelmien kärjen muualle, pois Suomesta. Tällä kertaa Maltan kokoukselle, josta odotetaan ihmettä. Hallitsemattomaan maahanmuuttoon liittyy kuitenkin jo monikerroksisia kansallisia ongelmia, jotka täytyy meidän itse kyetä ratkaisemaan täällä Suomessa. Ketkään muut eivät sitä todellakaan tee. Esimerkkinä yksittäisongelman ratkaisuna, että järjestetään nuorille maahanmuuttajamiehille telttoja, ei riitä. Tästä huolimatta sisäministeri Orpo väittää että vastaanottaminen onnistuu. Viranomaisten tiedotuksen salailut väkivaltatapauksissa ja niiden lisääntyminen, ei niin ikään lisää kansalaisten luottamusta vairanomaistoimintaa ja oikeuslaitosta kohtaan. Ei siis ihme, että kansaa on uhkaamassa kahtia jako ja vastakkain asettelu. Tästä on seurannut jo käytännön toimia. Faktat salataan. Vastareaktiona tähän, katureippalukin ollaan vääntämässä puolirikolliseksi toiminnaksi. Poliittiset tahot ja puoleet ovat avuttomuudessaan ja neuvottomuudessaan helposti leimaamassa kansan toimet suomalaisen yhteiskunnan radikalisoitumiseksi, jopa omien jäsentensä keskuudessa. Perusteltu kritiikki halutaan kriminalisoida usein herkemmin kuin esim. lisääntyneet raiskaukset yleensä. Kritiikin kärki halutaan kohdistaa esittäjiään vastaan. Syyttömistä tehdään syyllisiä. Näin vältellään vastuuta myös nopeasti muuttuneesta turvallisuustilanteesta, jossa entistä niukemmat viranomaisresurssit ovat kiinni esimerkiksi massamuuton aiheuttamissa ongelmissa. Näin on myös muilla turvallisuuden osa-alueissa. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttarin mukaan Suomeen kohdistuvan terrorismin uhka on myös kasvanut. Saksa on toisin kuin Suomi, aina käytännössä toiminut kansallisista lähtökohdista ja tehnyt itse päätökset kysymättä muiden EU jäsenmaiden lupaa. Saksa alkaakin soveltaa Dublin-sopimusta, jonka mukaan pakolaisen on rekisteröidyttävä ensimmäiseen EU-maahan johon hän saapuu, ja maan on sen jälkeen käsiteltävä henkilön turvapaikkahakemus.

Kriistilanteen vuoksi Suomen on seurattava Saksan esimerkkiä ja toimittava. Kiihtyvän kansan kahtia jaon pysähdyttämiseksi ja yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi, meidän on myös tiukennettava lainsäädäntöä entisestään.

REIJO PAUNONEN

Päivitys 13.11.2015

Sisäministeriön kansliapäällikkö Nerg kertoo että turvapaikan hakijoista 60- 65 % palautetaan. Mutta ei palauteta kuitenkaan. Näistä palautettavista vain 20% suostuu palautumaan. Loput jäävät Suomen sosiaalihuollan ja verovaroin pidetyn tukiverkoston piiriin. Näille Nerg ehdottaa jopa omia keskuksia perustettavaksi. Näillä tiedoilla Suomeen jää siis syyllä tai tosiella n 80 % tänne tulevista ihmisistä. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persut ovat hallituksessa, juuri te voitte näille asioille jotakin tehdä. Sisäministerin virkaa hoitaa Kokoomuksen Petteri Orpo.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Aivan oikein Jouni.
Tätä odottaa koko kansa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä odottaa persujen trolliarmeija? Onko heidät bännätty vai ovatko MV-lehden sivuilla? No joo, voi olla, että monet hallituksessakin odottavat Timo Soinin paluuta töihin.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #3

Aika erikoinen kommnetti siihen nähden, että on kai jo selvästi kaikkien nähtävissä perussuomalaisten olleen enemmän kuin oikeassa tässä asiassa. Trolliarmeija selvästikin löytyy sieltä toiselta puolelta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #4

No telttamajoitus kuulostaa kyllä aika pahalta, eikö Lapissa ole jo parikymmentä senttiä luntakin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Oikeassa olo ei riitä, kun näytöt puuttuvat,vain parranpärinää.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #3

Meillä ei ole trolliarmeijaa. Eikä minua ole puolue mistään bannannut. Tämä blogi on myös perussuomalaiset lehden verkkosivuilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siis asiaan: miten meidän pitää seurata Saksan esimerkkiä? Tuodaanko meillekin Mini-Jobsit, matalapalkkahommat, joihin maahanmuuttajat sitten yritetään pakottaa?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mikä olisi sinun ratkaisusi tässä työllisyystilanteessa. Vai onko sitä lainkaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusliberaali laissez-faire-politiikka. Kiitos, että kysyit.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #12

Kiitos selvästä vastauksesta. Se uusliberaali laissez-faire politiikka tuo mitä todennäköisimmin ne minijobsit ja halpatyömarkkinat. Teorian mukaan sen pitäisi tuoda myös talouskasvua ja kyllähän sitä tukevia näyttöjäkin on. Ei kuitenkaan sellaisia, joissa laissez-faire politiikka olisi yhdistetty korkeaan sosiaaliturvaan.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ei todellakaan. Rajat yhdenvertaisiksi pitävyydessään, itäraja esimerkkinä. Saksan käytänteistä otetaan käyttöön ne seikat jotka rajoittavat maahantunkeutumista. Halpatyövomareservejä ei pidä rakentaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mä uskon, että olet Jouni yksittäistapaus joka ei nyt tajunnut tätä sangen selkeää ja hyvää blogia.
Nämä tulija virrat voidaan jo ennakoida ja sinä käsität, että nyt puhutaan matalapalkkahommista. Mutta kyselemällähän ihminen oppii aina uutta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko Suomen tila sinun mielestäsi kriittinen? Ja jos on, mitä persujen tai ministeri Orpon pitäisi asialle tehdä?

Eero Mattila

Eipä tarvita edes uusia lakeja kunhan noudatettaisiin olemassa olevia ja ns. pakolaiset tosiaan kirjattaisiin ensimmäisessä EU-maassa johon saapuvat.
- Työntekijät ja kausityöläiset tosin saisi kulkea helpomminkin, mutta tämä nyt on niin nurinkurista niin nurinkurista tämä vapaan liikkuvuuden politiikka. Katastrofi tulee siitä syystä, että virkamiehillä ei ole mitään vastuuta sen enempää työllistämisestä kun kotouttamisesta. Nykymenolla ei saa aikaan mitään muuta kuin ongelmia.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Toki siitä täytyisi lähteä että jo olemassa olevia lakeja noudatettaisiin. Eikä siitä voisi mikään EU jäsenmaa meitä edes syyttää. Taas kansallisella tasolla lakeja rikoksista on kiristettävä jos monikultturisuus tuo meille erilaisen mallin hyväksyä hiljaisesti esim naisiin kohdistuva väkivalta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kriittinen tila on suhteellista. Ranskan poliisi uutisoi positiiviseen sävyyn, että viime yönä yhdessä kaupungissa pakolaiskriisin vuoksi tarvittiin vain 60 kyynelkaasukranaattia, kun vielä päivää aiemmin niitä meni 300 kpl päivävauhtia:

http://www.english.rfi.fr/africa/20151111-migrants...

"It was much calmer than the previous nights since, rather than 300 teargas grenades being fired to restore order, only about 60 were fired at the beginning of the night," Interior Ministry spokesperson Pierre-Henry Brandet said on Wednesday.

Eero Mattila

Mutta ihan aikuisten oikeasti meillä on verovaroilla kustannettu virkamiehiä, jotka vaikeuttaa työperäistä maahantuloa ja sitten toisaalta maksetaan palkkaa virkamiehille, jotka edesauttaa tätä vähintäänkin epämääräistä maahantuloa. Kun et aiokaan tehdä töitä saat päivärahaa ja asunnon, mutta kun haluaisit tehdä töitä ja sinulla olisi tiedossa työnantaja, et saa tulla maahan... mielestäni kovin nurinkurista ja vahingollista kansantaloudelle.
- Miten virkamiehet saa tässä maassa vastuuseen yhtään mistään?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ne jotka tähän veroihanuuksien ihmemaahan saavat työnantajan taakseen pitäisi maahan päästää. Näillä ihmisillä kun vaan on länsimaissa paljon parempiakin vaihtoehtoja tarjolla

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Halla-ahon ehdottamiin keinoihin kuuluvat Schengen-sopimuksen tilapäisen soveltamisen keskeyttäminen, rajatarkastusten aloittaminen Ruotsin-vastaisella rajalla ja maahanpääsyn estäminen niiltä, joilla ei ole siihen vaadittavia dokumentteja. Lisäksi Suomen tulisi kieltäytyä ottamasta turvapaikkahakemuksia vastaan Ruotsista saapuvilta. Perusteeksi Halla-aho mainitsee sen, että tulijat saapuvat turvallisesta maasta, jossa heillä on tosiasiallisesti ollut mahdollisuus hakea kansainvälistä suojelua.
”Tarvittaessa asiasta voitaisiin riidellä jälkikäteen vaikka EU-tuomioistuimessa”

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-ruotsista-t...

Toimituksen poiminnat