ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Sensuuri- ja linnake-Eurooppa ottaa muotoaan

  • Laskusillat ylös
    Laskusillat ylös

Saksan liittokansleri Merkel pitää itsepintaisesti kiinni suosiollisesta suhtautumisestaan pakolaistilanteeseen. Merkelin suosio on kuitenkin jyrkässä laskussa. Tuoreen Der Spiegel -lehden mielipidetutkimuksen mukaan Merkel on nyt Saksan neljänneksi suosituin poliitikko, kun hän aikaisemmin on ollut suosituin. Merkelin hallinto ei kuitenkaan myönnä virheitä, vaan on ottanut itäsaksalaisen käytännön opit käyttöön. Sensuurin. Jo kauan aikaa sitten, EU komissio on satsannut huomattavat summat ns "oikean" EU tiedottamisen lisäämiseen. Tähän samaan kategoriaan on piilotettu varat hillitsemään EU eliitille kiusallista uutisointia ja mielipidekirjoittelua. Tuoreimmassa tapauksessa Saksan liittokansleri Angela Merkel vaatii Facebookin toimitusjohtajalta Mark Zuckerbergiltä toimia vihapuheen kaitsemiseksi. Toimenpide tuntuu järeydessään erikoiselta, kun ottaa huomioon että se kohdistuu suoraan globaaliin ja vapaasti toimivaan yksityiseen tiedonvälityskanavaan. Jo nyt on luotu EU:n taholta direktiivein ja ohjeistuksin erittäin kattava kansallinen sananvapauden valvontajärjestelmä rikosnimikkeineen, rangasistuksineen ja kontrolleineen, johon kiinnitetään entistä enemmän myös jäsenmaiden resursseja. Kansalaisten valistustyöhön on myös satsattu paljon. Sensuuri- ja ihmisoikeuksien puolustaminen onkin Merkelille pikemminkin vallan- ja kontrollin säilyttämisen apuväline. Erityisesti poliittisista syistä vapaat tietoverkot ovat osoittautumassa suurimmiksi EU:n valtakeskittymää uhkaaviksi tekijöiksi. Siksi on ryhdytty mittaviin siivoustoimiin vapaan ja riippumattoman sosiaalisen median aisoihin saattamisessa. Valtamedia ja virkakoneistot ovat jo valvonnassa. Eurooppa on suurten mullistusten ja vastakkainasettelun ajassa. Solidaarisuuden ja taakankannon peräänkuuluttaminen ei enää vakuuta. Kansa ja sen oikeudentaju ei vastaan valtakoneiston näkemyksiä. Tämä johtuu avoimissa verkoissa olevan sananvapauden nykytilasta. Nyt tapahtuvassa hallitsemattomassa kansainvaelluksessa seuraa aivan samanlainen aivopesu, kuin vallitsi EU:hun liittymisen aikoihin. Tästä aiheesta tutkija Katri Vallaste väitteli vuonna 2013 Helsingin yliopistolla. Myönteisiä seikkoja pyritään valtamediassa korostamaan ja luodaan esim taloudellisia uhkakuvia, jotka eivät pidä paikkaansa. Lapsen uskossa Eurooppaan ollaan luomassa kansojen sulatusuunia, jossa sen rakennusosat revitään hyvinvoinnin rakentaneiden EU-kansalaisten selkänahasta. Maksoi mitä maksoi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Sami Tastula

Haluammeko tätä vastaavaa tänne ??
En ainakaan minä tai tuttavapiirini.

http://buzzpo.com/germany-under-siege-muslims-brut...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Yksikin tällainen tapaus on Suomessa liikaa. Epäilen kuitenkin että valkoinen paperitötterö jonkun mielenilmaisijan päässä aiheuttaa suuremman virkavaltaoperaation kuin tämä linkin osoittaman tapaus.

Anne Lindell

Sami, heh ... missä mikä mikä maassa oikein asut? Minut on sensuroitu useasti ja jopa bannattu täällä "Usarissa" 4 kertaa. Viimeksi minun kirjoitukseni sensuroitiin aivan äsken ... vain muutama minuutti sitten.

No, ei hätiä päiviä ... siirsin sman kirjoituksen sensuroimatta omalle poliittiselle blogilleni, jonne ei sensuurin käsi yllä. Lue kirjoitukseni otsikolla ´ Viisaat sulkevat rajansa ajoissa – katastrooffi on ovella` täältä: http://annelindell.blogspot.com

Että tämmöstä.

Muuten - hyvä kirjoitus, Reijo.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Sensuuria tapahtuu koko ajan vaikka valtamedia väittää kiivaasti toisin.
Sensuuri on opittu piilottamaan.
Lisäksi maahanmuutto kriittisiä mielipidekirjoituksia julkaistaan siten että samassa lehdessä ns asiantuntijataholta mollataan kirjoittaja.
Lehdistö toimii siis aivan samoin kuin se teki EU:hun liittymisen aikoihin.
Valikoiden annetaan ymmärtää että maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia on vain nimellisesti, vaikka todellinen tilanne on juuri päin vastoin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Piraattipuolue osasi kauan aikaa sitten kertoa, että nämä uhat voivat toteutua ja osa on jo toteutunutkin. Yhtäkään asiaa ei ole kaukonäköisyydessämme mennyt pieleen ennustuksesta.

Janne Paalijärvi tässä kertoo:

usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203457-mita-niiniston-haglundin-ja-kanervan-puhelinvakoiluasiassa-tapahtuu-seuraavaksi

Massaurkintalaki ajetaan näiden poliitikoiden hörinöiden avulla lävitse?

Tässä kommenttini samassa blogissa:

http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203457-mita-n...

Kannattaisi vilkaista Chomskyn teorioita sekä Riikka Söyringin väsäämä blogi Hasbarasta.

Käyttäjän MikkoLaiho kuva
Mikko Laiho

Olet oikeassa Reijo. Mistä tän myös havaitsee? Siitä kun käsitetään tai ollaan käsittävinään kaiken arvostelun esim. tätä turvapaikkaturismia kohtaan olevan vihapuhetta! Valtio velkaantuu ja kuitenkin näin suurella ja lavealle rahankäyttökapasiteetilla hoidetaan hommaa ja kiinteistönomistajat haltioituneina ottavat vastaan kaiken tarjotun velkarahan, jonka kansa maksaa korkojen kera!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Zuckerberg lupasi Merkelille tehdä jotain, mutta saa nähdä, tapahtuuko mitään...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Luulen että ei tapahdu mitään.
Kyse fb arvovallasta ja sen ei ole vara menettää käyttäjien luottamusta vapaasta tiedonkulusta.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Muualla käytetään jo rajumpaa tekstiä Merkelin toiminnasta.

http://www.britainfirst.org/posting-xenophobic-vie...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset