ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Monilapsisten perheiden asema heikkenee edelleen

Lapsiperheiden taloudellinen asema heikkenee vauhdilla. Syyt ovat hyvin moninaiset mutta lähde on sama. Hallituksen kurjistamispolitiikka.
Erityisesti monilapsisten perheiden äidit ovat tulilinjalla. Tilastokeskuksen julkaisun mukaan monilapsisten perheiden äitien työllisyys on vähentynyt vuodesta 2012 vuoteen 2013, eli näiden perheiden ansiotaso heikkenee. Yksilapsisten perheiden äitien työllisyys on pysynyt ennallaan vuodesta 2012 vuoteen 2013.
Lapsiperheisiin kohdistuu asumisen, työssäkäynnin ja lasten terveydenhuollon kautta yhä muitakin lisääntyviä kustannuksia.
Tästä esimerkkinä on juuri korotettu yläraja kiinteistöveron nostoon.
Lisää ahdistusta luo perheiden elämään kiinteistöjen arvon aleneminen asuntokaupan hyytymisen vuoksi. Enää ei ole helppo muuttaa omaisuutta rahaksi, vaikka tahtoa tähän kipeään uhraukseen olisikin. Lisäksi rikkana rokassa ovat pankkien kiristyvät laina- ja vakuusehdot. Mutta keskimäärin lapsiperheillä menee kuitenkin hyvin.
Tilastoja tasoittaa kummasti esimerkiksi ulkomailta Suomeen tulevat työntekijät. Suomen sosiaaliturva mahdollistaa kohtuulliset korvaukset, jos työt jostakin syystä loppuvat.
Täällä saadut etuudet ovat kova sana pitkään vielä kotimaassakin, jos sinne joutuu palaamaan. Siellä suomalaisten veroeuroilla voi olla usein jopa kaksinkertainen ostovoima.
Nykyärjestelmä ei helpota monilapsisten perheiden asemaa ainakaan kotimaassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Niiltä viedään jotka eivät voi paeta vallitsevaa tilannetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset