ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Viranomaisvaltuudet vajaakäytössä.

  • Viranomaisvaltuudet vajaakäytössä.

Lainsäätäjistä on tullut täytäntöönpanevien viranomaistoimien kautta lainsäästäjiä. Virkamieskoneisto, joka myöntää esim kaivosalaan liittyviä lupia, on pahasti jälkijunassa. Usein jätetään uusi laki entisen tulkinnan tasolle ja ainakaan uuden lain henkeä ei haluta tunnustaa. BR Gold Mining on saanut valtausoikeuden Rantasalmen Osikonmäkeen 640 ha:n alueelle. Yleisesti luulotellaan, että pelkää varauslupa ei olisi mitenkään määräävä tai "vaarallinen" itse kaivostoimintaa ajatellen. Kaivostoiminta edellyttää kuitenkin kolmea vaihetta, jotka kaikki tuottavat etuoikeuden seuraavaan kaivostoimenpiteeseen. Varauslupa---> Malminetsinatälupa-----> Kaivoslupa. Siis jo pelkällä varausluvalla ollaan kiinni itse kaivosluvassa ja viime kädessä kaivostoiminnassa. Eikä maksa paljon. Uusi kaivoslaki on painotettu niin, että on huomioitava huomattavasti monipuolisemmin erilaiset intressit ja näkökohdat. Kaivosviranomaisella on nyt, niin halutessaan, laaja toimivalta ja myös velvollisuus asettaa lupamääräyksiä erilaisten haittojen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Jopa ehdoton este kaivostoiminnalle muodostuu silloin kun sillä heikennetään merkittävästi paikkakunnan asutus- ja elinkeino-oloja. Rantasalmelle myönnetty lupa ei millään tavalla ole muuttanut kaivosviranomaisten käytänteitä tässä suhteessa. Sama entinen yhteisön- ja yksilönoikeutta loukkaava, suoranainen viranomaismielivalta jatkuu.

Ajankohtaista asiaa Osikonmäen tilanteesta: http://osikonmaki.rantasalmi.fi/

 

PS

Tulossa erään kunnan sosiaaliviranomaisten mielivallasta kertova, todistettu kirjoitus. Vanhukset kurjistetaan väärillä laintulkinnoilla ja kunnan omilla "ohjeistuksilla" . Lisäksi hallinto-oikeuden viranomaispäätökset jätetään panematta toimeen toistuvista huomautuksista huolimatta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Täytäntöönpanevilta viranomaisilta puuttuu rohkeus soveltaa uusia lakeja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen järjenvastaisesta, verovapaasta kaivostoiminnasta johtuen epäilen että viranomaiset ovat poliittisessa ohjauksessa. Kaikki Suomen omistukset pitää hävittää niin nopeati kuin mahdollista vielä kun Kokoomus on vallassa. Pelkäävät että tulee hallitus joka puolustaa suomalaisten oikeuksia.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Entäpä jos jollakin kaivosalueella on myös Venäläisten omistuksessa olevia vapaa-ajan asuntoja. Kun nämä menevät pakkolunastukseen kaivoksen tähden niin silloin ollaankin jo mielenkiintoisessa tilanteessa.

Toimituksen poiminnat