ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Herra pääministeri,- Mikä on Suomen edun mukaista?

Venäjän valloitettua Krimin, on Ukrainan poliittinen vellonta saanut merkittävät mittasuhteet. Erityisesti Itä-Ukrainassa alasammutun malesialaiskoneen jälkeen. Meillä kotimaassa on merkittäviä ongelmia, jotka kaipaisivat kipeästi selkeitä toimenpiteitä. Poliittinen johto keskittyy kuitenkin enemmän Ukrainan kriisiin ja vieläpä ilmeisen tarkoituksella. Huippupoliitikkojen omaksuma rooli on osin myös vahingollista Suomelle. EU-huumassa meidät on aivopesty Euroopan kärkimaaksi, jonka tehtävänä tuntuu olevan kaikkien niiden teemojen sokea puolustaminen, jotka eivät vastaa Suomen intressejä. Maaliskuussa alkoi Venäjän Suomea koskevat vastatoimet TIR-kuljetusten lopettamisella. Ukrainan kriisin puhkeamisesta lähtien on pääministeri Stubb ollut EU- intoilijana vaatimassa kiihkeästi Venäjän vastaisia pakotteita. Stubb:in Lausuma 22.7.2014:–”.......Venäjän on kannettava vastuunsa Itä-Ukrainan tilanteen nopeaksi rauhoittamiseksi, tästä olimme yhtä mieltä presidentti Poroshenkon kanssa” Keskustelu käytiin puhelimessa Stubbin aloitteesta.

Nyt on käynyt selväksi se mitä jo ounastelttiinkin. EU pakotteet kurittavat erityisesti Suomea.

Luottoluokittaja Moody’sin varatoimitusjohtaja Kristin Lindow varoittaa Venäjä pakotteiden heikentävän entisestään Suomen taloutta.

Myös Venäjän talouden asiantuntija, professori Pekka Sutela kertoo että erimielisyyttä näyttää olevan myös siitä, onko sanktioilla ylipäänsä vaikutusta ja millaisia sanktioita tarvittaisiin. Hän ei pidä todennäköisenä, että EU kykenisi sopimaan niin voimakkaista sanktioista, että ne purisivat Venäjään.

Ollaan myös tilanteessa jossa, Venäjä on vaatinut Suomelta selvitystä Ukrainassa taistelevista suomalaisista. Kyse voi toki hyvinkin olla informaatiosodasta. Kuitenkin ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kertoo että Venäjän tavoitteena on muistuttaa Suomea siitä, että Venäjä seuraa Suomea ja huomioi tällaiset asiat.

Eli Stubb:n sotakirves on jo kalahtanut pahasti kiveen, ja vahinko on jo tapahtunut. Tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Suomen kannalta on tärkeää panna myös merkille se, että koko läntisen maailman painostuskeinotkaan eivät ole saaneet myönteistä kehitystä Ukrainassa aikaan. Tämän ovat viimeaikaiset tapahtumat selkeästi osoittaneet. Tämä tosiasia vastaa myös kysymykseen siitä, millaiset turvatakuut EU pystyy jäsenvaltioilleen antamaan. Tätä taustaa vasten Stubb:in, ja tämän hallituksen toiminta ja jatkuvat julkisuuteen annetut lausunnot eivät ole mitenkään edistäneet Suomen etua, eikä parantaneet asemaamme Venäjän lähinaapurina. Ei poliittisesti eikä kaupallisesti. Se, että olemalla mukana kaikissa EU:n ytimissä ja yhteisissä rintamissa auttaa Suomea parhaiten, on nykyisten tosiasioiden valossa vähintäänkin kyseenalaista.

Tämän tason lausunnot, joita pääministerimme on koko ajan antanut, kuuluvat EU komission puheenjohtajalle ja Yk:n turvallisuusneuvostolle. Jos tämä linja omaksuttaisiin, niin sillä ei etsittäisi rähmällään oloa Venäjän edessä, eikä uussuomettumisen aikoja. Meitä kunnioitetaan niin lännessä kuin idässäkin vain ja ainoastaan tinkimättömän maanpuolustustahdon ja kyvyn, sekä rehellisyyden vuoksi. Tähän perinteeseen ei mahdu nykyisen hallitusjohdon toimintamalli. Elämme uudessa maailmantilanteessa jossa hallitus on päivittänyt strategiansa  väärästä lähtökohdasta. Siihen raamiin ei tunnu enää "Koti, Uskonto, ja Isänmaa" kuuluvan.

Reijo Paunonen, Juva

Perussuomalaisten Kaakkois-Suomen vaalipiirin

eduskuntavaaliehdokas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Suomen kannalta on hyvin tärkeää panna myös merkille se, että koko läntisen maailman painostuskeinotkaan eivät ole saaneet myönteistä kehitystä Ukrainassa aikaan. Tämän ovat viimeaikaiset tapahtumat selkeästi osoittaneet."

Olisi tilanne voinut mennnä huonommaksikin. Venäjä on kertaalleen vetänyt joukkojaankin rajalta. Ja ennen kaikkea se ei ole hyökännyt Itä-Ukrainaan, eikä ole antanut julkista tukeaan separatisteillle.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kyllä juuri näin. Mutta ..."Suomen kannalta...jne.."
Miksi 5 miljoonaisen kansan johtajat ottavat hartioitaan suuremman roolin?
Onko siihen suomen kansan mandaatti annettu?
Kansa on antanut mandaatin ENSISIJAISESTI maan asioiden hoitamisen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tätä voi kysyä. Vastaus voisi olla, että kunnianhimoiset nuoret miehet (Stubb etunenässä) haluavat näkyä ja saada sulkia hattuunsa. Urheiluhulluja...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ihmettelen mikä hinku joillakin on hoitaa Ukrainan asioita, eihän tuo konflikti kuulu Suomelle mitenkään. Onhan maailmassa isompiakin sotia ja uusia tappeluita ja epäoikeudenmukaisuuksia tulee jatkuvasti. Eikö kannattaisi suunnata tarmo Suomen ongelmien korjaamiseksi ennenkuin täälläkin on konfliktit päällä.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Juuri näin Jarmo.
Jos koljatit haluaa mitellä voimiaan niin mikäs siinä.
Mitelkööt.

Seppo Paasikallio

"koko läntisen maailman painostuskeinotkaan eivät ole saaneet myönteistä kehitystä Ukrainassa aikaan"

Mitähän painostuskeinoja tarkoitat? USA onnistui saamaan aikaan haluamansa vallankaappauksen Oikean Sektorin ja Svobodan asemiesten alettua murhatoimet, mm ampumalla poliiseja ja muita mielenosoittajia. Näin lehtijuttuja, joissa kerrottiin ampujien henkilollisyyden olevan tiedossa, mutta koska juttu haudattiin, se oli selvä osoitus ampujien kuulumisesta USAn nimittämän hallituksen taustavoimiin.

Heinäkuun alussa Poroshenko selitti US ulkoministeriolle, että haluaa vapauttaa maan loiseläjistä ja jatkaa sotaa. Sama selitys, jota Hitler käytti aikoinaan. Selitys hyväksyttiin ja USA antoi vapaat kädet toimia. Amerikka jatkoi etnistä puhditustaan Ukrainassa ja siihen ei vaikuttanut mitään Merkelin, Hollanden tai Putinin toppuuttelut.

Amerikka kutsuu tätä etnistä puhdistusta termillä antiterrorist operation pommittaessaan asukkaita, jotka äänestivät väärin helmikuussa 2010. Hallitus vieläpä julistaa, että sotilaat, jotka menevät tappamaan terroristeja saavat palkkiokseen kaikkien tappamiensa omaisuuden. Tosi mahtavaa lännen painostusta, joka tuntui tehonneen.

Kun Poroshenko kokee, että EUlla ei ole muuta tehtävää kuin seurata Obaman ohjeita, niin tulos on toivoton. EU halutaan saada luonnollisesti maksajaksi kaikille pommitustuhoille, jos Amerikka ei maksa. Mutta kun taustalla koko toimintaa ohjailee pankkiirieliitti, niin on nakutettua, että EU alkaa jälleen kerätä jälleenrakentamisrahastoa EUn jäsenmailta.

Kuinkahan monta vuotta kestää koyhän ja ryostetyn maan jälleenrakennus, jossa Amerikan lupauksilla uhataan eliminoida etniset venäläiset.

http://www.washingtonsblog.com/2014/07/u-s-elite-r...

Kun Suomelle on vain uusia laskuja ja yhteiseen pottiin lisää maksettavaa tulossa ja kun kaikessa toiminnassa pitää kuuliaisesti totella Obamaa ja siten turmella suhteet Venäjään, niin maamme talous tule voimakkaasti heikkenemään, jollei hallituksemme järkiinny ja pane EUta järjestykseen.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Seppo, otat esille painavia asoita. Näissä kriiseissä ei todellakaan aina tiedä mikä on totta ja mikä ei. Viittaus: -As the U.S. State Department said, “he has a right to defend his country.”
Tämä on näin. Valtion johdon on suojeltava kansaa järjestystä uhkaavilta vaaroilta. Sen tekee valtion johto, ei minoriteetit. Se että miten se toteutetaan ja mitkä ovat syyt ja seuraukset onkin toinen juttu. Periaatteessa joku Lähi-Idän tilanne on paljolti juuri samanlainen. Ollut jo vuosikymmeniä.
Painostuskeinoina tarkoitin lähinnä erilaisia talous-sanktioita, joita on yhteisten pelisääntöjen mukaan sovittu. Katutaistelut, terroriteot ja informaatiosota on asia erikseen. Siihen vellontaan on aivan turha lähteä.

Toimituksen poiminnat