ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Suomileijonalta on pankkivalvonnan ja säätelyvallan kynnet leikattu.

  • Suomileijonalta on pankkivalvonnan ja säätelyvallan kynnet leikattu.

Noin 85% Suomea koskevasta säädösvallasta on keskitetty Brysseliin. Myös loppua valtaa päättää omista asioistamme kavennetaan kiihtyvällä vauhdilla. Viimeisin vallan leikkaus koskee pankkien sääntelyä. Uusi luottolaitoslaki pannaan täytäntöön Euroopan unionin direktiiviasetuksena, jotka perustuvat pankkisääntelyn maailmanlaajuiseen kokonaisuudistukseen. Huom, maailmanlaajuiseen kokonaisuudistukseen. Pankeilta vaaditaan niin kutsuttua ydinpääomaa niiden riskien kattamiseksi. Ehdotuksen myötä ydinpääoman suhde pankin riskipainotettuihin tase-eriin nousisi nykyisestä 4 prosentista 7 prosenttiin. Koko rahoitusjärjestelmän vakauden kannalta merkittäville pankeille voitaisiin lisäksi asettaa enintään 3 prosentin lisäpääomavaatimus. 

Uusien säännösten mukaan Finanssivalvonta hoitaisi sille laissa säädettyjä tehtäviä ainoastaan siltä osin kuin niitä ei asetuksen mukaisesti ole siirretty Euroopan keskuspankille.Yllättynyt

Lisäksi finanssivalvonnalle (FIVA), annetaan vielä talouden sääntelyyn 2,5% suuruinen kansallinen "mahdollisuus". Tuttuun lakeijamaiseen tapaansa, (johon on syynsä),  Suomi vielä kiristää pankkien hallinto- ja ohjausjärjestelmiä ja pankeille asetettavia vaatimuksia niin että ne muutettaisiin huomattavasti yksityiskohtaisemmaksi EU-direktiivin mukaisesti. Direktiivien aiheuttamat kustannukset kaatuvat pääasiassa Nordea, Danske Bank ja OP-Pohjola-ryhmien, tavallisten asiakkaiden, ja pien- ja keskisuurten yrittäjien niskaan.

Mikä on se tilanne joka tähän ajaa, ja ketkä sitä ajavat?

Se on viruaalisen yläösalaisin olevan höttörahan pyramidi, joka tarvitsee TAAS mittavassa määrin uutta ydinrahaa kolmion kärkeen, jottei kyhäelmä romahda. Tätä vaativat pankkien riskipainotetuttujen tase-erien nopea heikentyminen. Ei pidä luulla että kyseessä on suomalaisten pankkien ahdinko tai edes sen uhka. Kyse on mitä suurimmassa määrin globaalista pankki- ja luototusjärjestelmästä johon ydinrahaa kipeästi tarvitaan. EU:n hinku saada kiristettyä rahaa ja vakuuksia kansallisilta valtioilta, kuten Suomelta, on loputon. Tehokeinona tässä on kansallisten valtioiden finanssivalvontatehävien sosialisointi ja päätösvallan siirtäminen Brysselin saleihin. Näin myös Suomen FIVA:sta tehdään pikku hiljaa pelkkä kumileimasin.

Kylmä raha aseena

Viimeiset 12 vuotta on Yhdysvaltain valtiovarainministeriön eliittiryhmä hionut välineitä taloudellista sodankäyntiä varten.Ministeriössä on Evans-Pritchardin mukaan suunniteltu keinoja melkein minkä tahansa maan pakottamiseksi polvilleen laukaustakaan ampumatta. Tähän strategiaan oli pontimena New Yorkin terrori-isku.

Strategia perustuu ylivaltaan kansainvälisessä pankkijärjestelmässä. Ylivaltaa tukee liittolaisverkosto ja puolueettomien maiden vastahakoinen suostumus. Ukrainan kriisi osoitti sen että sodan käynti on mahdollista tulla todella kalliiksi. Kolmekymmentä vuotta sitten vastaavassa tilanteessa olisivat telaketjut kolisseet jo monta kertaa. Talouden merkitys näkyy esim siinä että USA:n ja EU välinen kauppa on tuplaantunut kymmenessä vuodessa. Globaali täystuhoase, kylmä raha, tarvitsee ne EU uskolliset kannattajat, jotka ovat nöyrästi turhia kyselemättä valmiita ajamaan maailman pelastamista. 

Ketkä hyötyy suomalaisen pien- ja keskisuuren yrittäjän ja puolustukyvyttömän kansalaisen kurjistamisesta?

- EPP:n kärkiehdokas Jean-Claude Juncker lupaa pääministeri Jyrki Kataiselle (kok.) merkittävää komissaarinsalkkua, jos tulee eurovaalien jälkeen valituksi EU-komission johtoon.

- Ulkoministeriö järjesti kolmannen neuvotteluja koskevan kuulemistilaisuuden 16. huhtikuuta. Tilaisuudessa eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb kertoi neuvottelujen tämänhetkisestä tilanteesta ja kuulumisia Washingtonin matkaltaan. Ministeri Stubbin mukaan kauppaneuvottelut ovat tärkeitä sekä EU:lle että Yhdysvalloille. Neuvotteluissa on mukana suuria kysymyksiä... sääntelyynCool, julkisiin hankintoihin ja investointisuojaan liittyen

......Suuria kysymyksiä. Niinpä niin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

"Sulla ei voi olla nälkä"
Sanottiin myös Tuntemattomassa sotilaassa.
Tyhjä vatsa on kuitenkin kuuro propagandalle.
Toimi kuten näet ja kuulet tulevissa vaaleissa.

Toimituksen poiminnat