ReijoPaunonen Läpivalaisevia kirjoituksia päivänpolitiikan polttavista aiheista. Muutos ei tule puhumalla, vaan tekemällä.

Lastensairaala pelinappulana

Lastensairaala on jatkuvan mielenkiinnon kohteena. Nyt kun Pukkilan kunnanhallitus joutui perääntymään lottopelihankkeestaan on se päättänyt että lottoon varattu määräraha käytetäänkin Uusi lastensairaala 2017 -keräykseen. Kunnahallituksen puheenjohtaja Lehtimäki (kesk) ei suostu nielemään arvovaltatappiotaan vaan toteaa. –  "Olen pettynyt, että lain tulkinta on näin kapeakatseista"

Vaikka lastensairaala sinällään onkin erittäin kannatettava hanke, niin näyttää kuitenkin siltä että nyt Pukkilan aikoma toimenpide kuntalaisten verorahojen lahjoittamisesta kunnan ulkopuoliselle järjestölle on edelleen kuntalain laillisuutta hipova.   

Pukkila pistää peliä koko ajan paremmaksi ja haastaa keräykseen Suomen muutkin kunnat. Lastensairaalasta onkin muodostumassa todellinen kansallinen pelinappula niin kuntien välille, kuin myös yrityksille, järjestöille ja kaupalle. 

Myös Aalto yliopiston Aalto-yliopiston professorin Paul Lillrankin mielestä lastensairaala on hieno hanke. Hänestä on silti merkillistä, että lahjoituksia kerätään tavalliseen sairaalaan, kun rahoitus pitäisi löytyä valtiolta. Lasten hoitaminen on osa perusterveydenhoitoa.

Syy siihen miksi julkista rahaa ei löydy voi olla siinä että kysessää on juuri lastensairaala. Lapset ovat herkkä asia. Hän miettii, kaivaisivatko ihmiset kuvettaan, jos rahaa kerättäisiin alkoholistiparantolaan tai geriatriseen kuntoutukseen?

Ilmeisesti julkiset varat kannattaa laittaa muihin hankkeisiin, koska sairaat lapset herättävät niin paljon sääliä, että sairaala saa lahjoituksiakin?

Pukkilan kunnalla näyttääkin olevan pelinpolitiikka hyvin hallussa.

Silti on niin että kunnan päätöksentekoelimet eivät ole kasinotalojen työvälineitä eivätkä tarkoitettu muuhunkaan viihdetoimintaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Suurin valta näyttää olevan arvovalta

Toimituksen poiminnat